Известие

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда - съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ламбда сонда - съвет

Колеги,какво ще ми препоръчате - ламбда сонда за Алфа 2.0 ТС от Александър ауто оригинална на Бош за 240 лв. или пак от Александър ауто друг вид за 140 лв. По-евтината върши ли работа ?
    Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark`98

аз също трябва да сменям сонда и ще взема по-скъпата на бош,че тия алфи с техните капризи...
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Намерих ламбда сонда на Магнет Марели ( универсална) - 105 лв. Обаче утре трябва да ми махнат старата и да отида до магазина,за да видят дали старата има някакво червено кабелче( ако има,нямало да стане) и ми казаха,че ще се използва старата букса. Някой слагал ли е Магнет Марели ? Става дума за Алфа 156 2.0 ТС`98.

Comment

отиди потърси в Бош магазините универсалната там беше към 210лв специално за тези алфи. И колегата е прав Бош е по добрия избор.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Потърси колегата spe4elist. Аз купих от него оригинална БОШ с буксата за 100 и няколко лева. Преди това слагах какви ли не универсални и не работи колата добре с тях и не. С тази заспа

Ето му номера: 0889431821

Търговски представител е на БОШ във фирма Киров. Ще ти я прати по куриер. Сондата идва в оригинална кутиика. На резбата си има паста против да не се завари резбата от високата температура.
          Last edited by oem; d.m.y г., 15:29.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Слагай оригинална,аз в момента съм с универсална , но ще я сменям с оригинална на Бош.Колегата е прав,не ми харесва и на мен как се държи.

Comment

Първоначално публикувано от muenchen Покажи съобщение
              Колеги,какво ще ми препоръчате - ламбда сонда за Алфа 2.0 ТС от Александър ауто оригинална на Бош за 240 лв. или пак от Александър ауто друг вид за 140 лв. По-евтината върши ли работа ?
              Здрасти колега,оригиналния номер по каталога на бош за този мотор е 0258006190 и струва около 120 лв.Аз си поръчах и чакам вече втора седмица доставка че нямаха в наличност.
              Alfa Mito 1.4
              156 2.0 155 ex
              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Реших да ви послушам - сложих Бош и сега колата върви идеално

Comment

ае честито
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Браво,има ли промяна в вървенето и разхода.
                    Alfa Mito 1.4
                    156 2.0 155 ex
                    156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

И аз да се отчета за ламбдата - смених старата с оригинална на Бош, с букса, с холограмен стикер, за 120 левчета с ДДС. Разхода драстично намаля - с пълна догоре кола, пуснат климатик и смазване до долу на газта по магистралата към Варна засякох разход по маршрута Русе - Варна - Бургас - Приморско и обратно около 8.2 на 100. А преди със старата ламбда... До Търново засичах без климатик, ненатоварен, излизаше... Абе не ми се говори! Сега всичко е 6-ца!
                      Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                      Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                      Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                      Alfa Romeo 146 ti

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        Потърси колегата spe4elist. Аз купих от него оригинална БОШ с буксата за 100 и няколко лева. Преди това слагах какви ли не универсални и не работи колата добре с тях и не. С тази заспа

Ето му номера: 0889431821

Търговски представител е на БОШ във фирма Киров. Ще ти я прати по куриер. Сондата идва в оригинална кутиика. На резбата си има паста против да не се завари резбата от високата температура.
                        Имаш ли представа дали може да ми изпрати оригинална сонда за Алфа 147?
                        И каква е цената?

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
                          Имаш ли представа дали може да ми изпрати оригинална сонда за Алфа 147?
                          И каква е цената?
                          пиши на колегата, може да ти изпрати всичко от каталога на Бош, но за цена трябва да го питаш него.

И аз взех от него оригинална, но както и предните две нещо не бачкат както трябва (предните бяха оригинална бош - ударена {в камък вероятно} и магнети марели универсална), но трябва да отбележа че съм на газ и може там да е тънкия момент.
                          Honda CB 500
                          Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                          Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                          Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Преди 2.5 години сложих оригинална ламбда с цена не искам да си спомня
                            и разхода падна с около 2-3 литра градско, от около 6 месеца разхода ми е
                            доста висок и все се каня а я сменя, на диагностика излиза, че си работи
                            но е доста мудна, и при цена от 100лв явно ще ми излезе по-добре
                            направо да я сменям вместо да чакам тотално да заспи.
                            ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Оня ден едно аверче ми донесе някаква нова ламбада NTK дето били фирмата правеща NGK свещите, но още не ми остава време да я сложа че да видя дали има разлика.....
                              Някой знае ли нещо за тях?????
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X